„Követendő példaként tekintünk a kozármislenyi csapatra”

454
Kiss Dárió és Magyar Márk

A Várdaróc labdarúgó-egyesület szorosabbra fűzi a kapcsolatát a Pécs melletti Kozármisleny futballklubjával. Az együttműködés keretében többek között cserejátékos-programra is sor kerül majd.

A kozármislenyiek tavaly augusztusban jártak először Várdarócon, barátságos mérkőzést játszottak a falu csapatával. Annak ellenére, hogy Kozármisleny csapata magasabb kategóriában rúgja a bőrt (országos szinten a harmadik ligában, míg Várdaróc a megyei másodosztályban szerepel), a várdaróciak jól megállták a helyüket a pályán.

A kapcsolat a továbbiakban is folytatódott, tudtuk meg Kiss Dáriótól, a Várdaróc futballklub elnökségi tagjától, jelenleg is két játékosuk a kozármislenyi csapatnál van próbajátékon, illetve március 1-jén barátságos meccsre kerül sor a két egyesület között.

– Ami pedig a legfontosabb: szombaton hivatalosan is aláírjuk az együttműködést Magyar Márkkal, a Kozármisleny FC klubigazgatójával. Az együttműködés egyik fő célja, hogy „megnyissa” a határt a két csapat játékosai előtt, hogy cserejátékos-programokat bonyolíthassunk le, melynek keretében tehetséges játékosok jöhetnek Magyarországról Várdarócra, de a mieinknek is lehetőségük nyílik arra, hogy egy magasabb kategóriájú csapatban próbálhassák ki magukat, hiszen a Kozármisleny FC fent van a magyar foci „térképén”, példaképként tekintünk rájuk – nyilatkozta lapunknak Kiss Dárió.

Hozzátette, eddig még nem volt példa arra, hogy ilyen jellegű együttműködés születik egy horvátországi magyar és egy anyaországi futballklub között.

Ami az egyéb terveket illeti, Dárió elmondta, várják a szezonkezdetet, már csak nyolc csapat maradt a Baranya-kupában, egyre közelebb állnak a célhoz, hogy elsők legyenek. Új edzőjük is nagyban hozzájárul a csapat sikeréhez.

– Nagy öröm számunkra, hogy beindult a focisuli is, amelyben már mintegy harminc 5-6 éves gyerek vesz részt, a legkisebbek hamarosan Mohács ellen játszanak barátságos meccset. A legfiatalabbak számára futballtornát is rendezünk augusztusban, veterán játékosaink pedig Kárpát-medencei szintű barátságos tornán mérik majd össze tudásukat – sorolja a várható idei programjaikat Dárió.

Azt mondja, lelkiismeretes, aktív munkájuk a sportrajongók figyelmét sem kerüli el, számos támogatójuk van, köztük helyi és környékbeli vállalkozók, civil szervezetek, de magánszemélyek is, közülük a legutóbbi Barna Sándor ivanovci vállalkozó volt, aki futballhálókat adományozott a klubnak. Dárió az egyesület nevében ezúton is köszöni neki és mindenki másnak a támogatást, amellyel hozzájárultak sikerükhöz.