Koszorúzás és emléktorna Várdarócon

0
140
08-koszorzs-1

Várdaróc – A várdaróci Helyi Választmány emléknappá nyilvánította augusztus 13-át, és minden évben megkoszorúzzák a honvédő háborúban elesett várdaróciak tiszteletére állított emléktáblát a település központjában, valamint a sportegyesület egy emléktornát rendez tiszteletükre.

A honvédő háború történései kezdenek elhalványulni, de azokról, akik életüket áldozták a szabad Horvátországért, nem szabad megfeledkezni. Litarić Ivica 1993. augusztus 13-án, míg Fehér József és Gerber Lajos 1995. november 1-jén estek el. A tiszteletükre állított emléktáblánál civil szervezetek képviselői, az elesettek családtagjai, hozzátartozói helyeztek el koszorút és gyújtottak gyertyát.

 

Emléktorna

Vasárnap, augusztus 14-én tiszteletükre 12. alkalommal Gerber-Fehér-Makovec emlék focitornát rendeztek.

– A tornán hat település – a hazai csapat mellett Laskó, Kopács, Bellye, Albertfalu és Čepinski Martinci – csapata vett részt. Már reggel kilenckor elkezdődtek az első meccsek, majd végül este kihirdettük az eredményeket, amelyek szerint az első helyet Kopács csapata szerezte meg, a második Albertfalu, a harmadik pedig Bellye csapata lett. A fair play-díjat Laskó csapata érdemelte ki. De díjaztuk a legjobb góllövőt, az albertfalusi Ivan Kranzelićet, a legjobb játékost, vagyis a kopácsi Stanković Darót, a legjobb kapus pedig a kopácsi csapat kapusa, Tóbiás Péter lett– mondta Hegedűs Hajnó, a Várdaróc Sportklub elnöke.