Köszönet a kórógyi önkénteseknek

391
09-korogy-gunja

A tavaly májusi árvíz hazánkban is példátlan pusztítást végzett, a legnagyobb kárvallottja a Vukovár-Szerém megyei Gunja volt. A helyreállítási munkálatokat civilek is segítették, közöttük egy kórógyi önkéntes csapat is, amelynek a példaértékű munkáját a gunjaiak most külön is megköszönték.

Tavaly május közepén az esőzések miatt megáradt Száva átszakította a gátat a Vukovár-Szerém megyei Rajevo Selo és Račinovci között, s a víz két óra alatt elárasztotta a térséget. Tizenötezren voltak kénytelenek elhagyni otthonukat. A legnagyobb károkat a több mint 5000 lakosú Gunja település szenvedte el. Lakóházai víz alá kerültek, az embereket pedig ideiglenesen kilakoltatták. A katasztrófát követően példás összefogásnak lehettünk tanúi. Humanitárius szervezetek, egyesületek és egyházak juttatták el adományaikat a rászorulóknak. Magyar civil szervezeteink is jótékonysági akciókkal segítettek a bajbajutottakon.
Tűzoltók, katasztrófavédelmi egységek és önkéntesek segítettek a helyieknek, hogy helyrehozzák az ár elvonulása után a károkat. Kórógyon is alakult egy önkéntes csapat, amelyet a falu egykori honvédjei verbuváltak, tagjai több napon át részt vettek a helyreállítási munkálatokban.
A gunjaiak a múlt héten egy ünnepség keretében mondtak köszönetet mindazoknak, akik segítettek településük katasztrófa utáni felújításában, köztük a kórógyi önkéntesekből álló csapatnak is.

 

09-krgyi-nkntesek-gunjan

 

{fcomments}