Korona se probila u Udrugu žena „Izvor” Kneževi Vinogradi i u Osnovnu školu Lug

Sve je više oboljelih od korona virusa u Baranji – moramo jako paziti na starije osobe, bake i djedove!

0
58

Proteklih dana je opet porastao broj oboljelih od korona virusa, širom zemlje sve više škola prelazi na online nastavu. Nažalost, broj oboljelih se i u Baranji dosta povećao posljednjih dana.

Prema našim saznanjima su se zarazili ili su u samoizolaciji članovi Osnovne škole Lug i Udruge žena „Izvor” koja se bavi brigom o starima. Sada je neophodno više paziti na sebe i na ljude oko nas. Starije osobe trebaju obratiti osobitu pažnju na to koga će pustiti u svoju kuću. 

U odnosu na protekle dane udvostručio se broj oboljelih od korona virusa u Hrvatskoj, a porastao je i broj osoba kojima je potrebno bolničko liječenje – može se doznati iz podataka kriznog stožera.

- Reklám -

U bolnicama je sve više bolesnih kojima je u 60 posto slučajeva utvrđen brzo širući britanski soj virusa. Prema stručnjacima zdravstveni sustav još nije pod pritiskom, ali situacija nije povoljna.

Zbog opasnosti od zaraze sve je više zatvorenih škola

Ana Kovačević, ravnateljica Osnovne škole Lug je rekla da je, na žalost, i u njihovu obrazovnu instituciju prodro korona virus, zaraženo je više zaposlenih, roditelja i učenika, tako je od prošlog tjedna svaki zaposlenik i učenik škole u samoizolaciji, a nastava se odvijala online.

-Nakon što je karantena završila, ali se epidemiološka situacija i dalje pogoršava, kako bismo izbjegli moguće daljnje zaraze, tako smo vidjeli korisnim učenike ostaviti na online nastavi i ovaj tjedan prije proljetnih praznika – rekla je Ana Kovačević.

I u Udruzi žena „Izvor”, koja brine o starijima, ima više zaraženih. Katarina Bajsić, predsjednica udruge, nije bila voljna dati izjavu za Képes Újság.

Neslužbeno doznajemo, da je zaraženo više članova Udruge žena „Izvor”, koja vodi brigu o više od sto starijih osoba u mađarskim selima, tako je gotovo svaki uposlenik u samoizolaciji. O glasinama bismo voljeli dobiti točne informacije od predsjednice Katarine Bajsić, ali je na telefonski poziv odgovorila da neće davati izjave.

I po statističkim podacima je vidljivo da su starije osobe najizloženije opasnosti od virusa, osobito ako se već bore sa nekom drugom bolešću. Tako stručnjaci stalno mole stanovništvo da osobitu pažnju obrate na pridržavanje preporučene mjere zaštite i sprječavanja širenja virusa na svoju stariju rodbinu i prijatelje. Iznova molimo sve da pripaze jedni na druge, osobito na starije osobe. Najviše možemo učiniti za zajednicu ako smo oprezni i pripazimo koga ćemo pustiti u naše domove.