Kórógyiak a nagykarácsonyi farsangon

29

A Kórógy Magyar Hagyományőrző Egyesület tagjai Nagykarácsony (Magyarország) farsangi rendezvényén vettek részt a hétvégén.

A Fejér megyében, Dunaújvárostól nem messze található 1500 lakosú Nagykarácsony településsel a Kórógy Magyar Hagyományőrző egyesületnek 13 éve tart a kapcsolata, így azóta rendszeresen látogatják egymás rendezvényeit. A település önkormányzata mellett a Nagykarácsony Testvér-településeiért Egyesülettel is jó az együttműködésük, akik Kreatív Civil Szervezetek Farsangolása néven szerveztek a hétvégén összejövetelt, valamint fennállásuk ötödik évfordulóját is megünnepelték, az eseményre a kórógyiakat is meghívták.

Cserepes Diana, a Kórógy Hagyományőrző Egyesület egyik vezetője elmondta, mindig nagy örömmel vesznek részt a nagykarácsonyi programokon. Ezúttal a nagyobbakból álló gyermek- és az ifjúsági tánccsoporttal mutatkoztak be a farsangi műsorban.

A műsor előtt megnézték a tavaly felújított Mikulásházat is, ahol minden évben – november és december folyamán – a Mikulás személyesen fogadja az eléje járuló gyerekeket. De a vendégek kedvében járva a gyerekeket most is fogadta, akik biztos, ami biztos alapon már most megfogalmazták levelüket, és be is dobták azt a Mikulás puttonyába.

A kórógyiak a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásából utaztak a magyarországi fellépésre.