Kórógyi családi nap a hagyományápolás jegyében

0
24

A Kórógy Hagyományőrző Egyesület évente több rendezvényt is tető alá hoz, amelyek legfőbb célja a település hagyományainak ápolása és továbbadása.

Többek között a fenti céllal szervezték meg a múlt hétvégén a családi napot is, ahol a gyerekek nagyszüleik, dédszüleik játékaival ismerkedtek meg.

– Nagyszüleink játékainak a természet adott helyet, keretet. Szabadon mozoghattak, ehhez kellő nagyságú tér, természetes eszközök és lehetőségek álltak rendelkezésükre. A nagy füves területek, a szántóföldek bejárása által rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek. Azt szeretnénk, ha a mi gyerekeink, a legkisebbek is megismernék elődeink régi játékait – mondta Cserepes Zoltán, a Kórógy Hagyományőrző Egyesület elnöke, aki hozzátette azt is, hogy az eddigi programjaik során is igyekeztek a szülőket és a nagyszülőket is mindig bevonni, mert a hagyományápolás mellett szeretnének minél több falubelit megszólítani és felpezsdíteni a közösségi életet.

A nagyszülők most is szívesen segítettek. A családi program, amelyet a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Bethlen Gábor Alap támogatásából valósítottak meg, tovább folytatódik, legközelebb közös sütés-főzést szerveznek, hogy a régi játékok mellett a hagyományos kórógyi ételek készítésének a fortélyait is továbbadják az utódoknak.