Kopácsiak szervezett színházlátogatása Pécsett

0
30

A HMDK kopácsi egyesülete szervezésében a múlt szombaton színházlátogatásra került sor, a Pécsi Nemzeti Színházban az Ármány és szerelem című romantikus színművet nézték meg.

A horvátországi magyar egyesületek a téli hónapokban is igyekeznek különböző programokat nyújtani tagjaiknak és a szélesebb értelemben vett közösségnek. Ezzel összhangban a kopácsiak a hétvégén ellátogattak Pécsre, ahol Friedrich Schiller Ármány és szerelem című romantikus színművét nézték meg.

A kétfelvonásos darabot elsősorban nem a téma aktualitása hívja a 21. század színpadaira, sokkal inkább a kidolgozott karakterek és a katartikus színpadi szituációkat teremtő drámaiság az, ami miatt a színházi alkotók rendszeresen feldolgozzák, a közönség pedig rajong Lujza és Ferdinánd bús történetéért.
A színműben nem csalódtak a kopácsiak sem.

Farahó Zsolt, az alapszervezet elnöke lapunknak elmondta, évente legalább egy alkalommal szerveznek színházlátogatást, mert a kopácsiak szeretnek teátrumba járni, lehetőségük azonban ritkán van magyar nyelvű darab megtekintésére.