Kopácsi kultúregyesület: tevékenységben gazdag évek

0
61

Tisztújító közgyűlést tartottak a kopácsi Arany János Kultúregyesületben. Az elnöki beszámolóból kiderült, nem szűkölködött programokban a szervezet az elmúlt években sem. Az egyesület elnöke ifj. Varga József maradt.

Az ülésen Varga Józsefnek, az egyesület elnökének a beszámolójában többek között elhangzott, hogy a HMDK kopácsi alapszervezetével közösen az elmúlt években alkalmi műsorokat tarottak nemzeti ünnepeink alkalmából, anyák napi műsort rendeztek, töretlen a sikere a gyermektáboruknak, akárcsak a lecsófesztiválnak és a halásznapoknak, amelyeken egyesületük a kultúrműsorért felel.

A Kuruttyoló békák nevet viselő gyermektánccsoport az elmúlt négy évben itthon és több településen is bizonyított. Sajnos jelenleg a tánccsoport tevékenysége szünetel, de kialakulóban van egy gyermek színjátszó és dráma szakkör, nemrég megkezdték a próbákat is. A Kopácsi Alkalmi Zenekar és az Alfalusi Vegyes Kar – amelyben kultúregyesületi tagok is énekelnek – szintén aktív időszakot tudhat maga mögött.

Ebben az évben még egy nagyobb rendezvény szerepel terveik között, erre pedig az egyesület újraalapításának 20. évfordulója alkalmából kerül majd sor.

A tartalmi és pénzügyi beszámolók után sor került a tisztségviselők megválasztására is: az elnök ifj. Varga József maradt, az alelnöki tisztséget pedig ismét Varga Tímea tölti be.