Kopácsi HMDK-alapszervezet: lezajlott a tisztújító közgyűlés

266

Hétfőn tisztújító közgyűlésre került sor a HMDK kopácsi alapszervezetében, a Kopácsi Magyarok Otthonában. A tagság a régi-új elnöknek, Farahó Zsoltnak szavazott ismételten bizalmat.

A kopácsi HMDK-sok hosszú évek óta szolgálják a helyi közösséget. Tagjai a magyar kultúra és hagyományok őrzésén, ápolásán túl igyekeznek a közösségi élet minden területén jelen lenni. Felsorolni is sok lenne az elmúlt négyéves ciklusban megvalósított programjaikat, hiszen családi napot, májusfa-kitáncolást, foglalkozásokat, kirándulásokat szerveznek, de a Kopácsi Halásznapok lebonyolításában is részt vesznek. Külön figyelmet kapnak részükről a gyerekek: lehetőségeikhez mérten igyekeznek segíteni a falu óvodásait és iskolásait. Rendkívül jó együttműködésben szerveznek közös programokat a település többi civil szervezetével, az Arany János Kultúregyesülettel, az Önkéntes Tűzoltó-egyesülettel, a Halász Labdarugó-egyesülettel és a Szarvas Vadásztársasággal, akiknek a régi/új elnök a közgyűlésen is köszönetét fejezte ki.

Az elmúlt négyéves ciklus talán legnagyobb eredménye, hogy az alapszervezetnek „lett” egy székháza, ami számos programnak, konferenciának, ünnepségnek adhatott otthont. Ezért köszönetet mondtak Jankovics Róbertnek, a HMDK elnökének és parlamenti képviselőnek, akinek a segítségével közösségi otthont kapott a kopácsi magyarság.

A tartalmi és pénzügyi beszámolókat követően megválasztották az új, 9 fős elnökséget, a közgyűlés pedig ismételten Farahó Zsoltnak szavazott bizalmat, az alelnöki tisztséget pedig Kovács Lilla és Kuruc Veronika tölti be a következő négyéves ciklusban.

– Számunkra mindig is Kopács és a kopácsi emberek voltak a legfontosabbak, ezért arra törekszünk, hogy rendezvényeink széles skálán mozogjanak, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót. Köszönöm a szervezet tagságának, hogy továbbra is megtisztelnek bizalmukkal. A célunk, hogy minden eddigi programot még magasabb színvonalra emelhessünk – mondta Farahó Zsolt, a kopácsi HMDK-alapszervezet újraválasztott elnöke.

A közgyűlésen részt vett Jakab Sándor, a HMDK tiszteletbeli elnöke és Varga Gábor, a Bellyei járás magyar elöljáró-helyettese is.