Kopács: gőzerővel épül a Magyarok Otthona

0
87

Augusztus elsején megkezdődött a kopácsi Magyarok Otthonának építése. Az impozáns, minden korszerű igénynek megfelelő új épületen jól haladnak a munkálatok, melyek várhatóan 2021májusában fejeződnek be.

A kopácsi Magyarok Otthonának falai már állnak, és hamarosan a födémszerkezet is felkerül rájuk. A multifunkcionális objektumot, mely a klasszikus kopácsi házak motívumát viseli majd homlokzatán, a HMDK-nak teljes egészében a horvát kormány támogatásával sikerül megépíttetnie. Az idei beruházások közül ez a legnagyobb projekt, melynek összértéke több mint 4 millió kúna. A helyi egyesületek tagjai sok lehetőséget látnak az újonnan épülő közösségi épületben, hiszen végre egy olyan székházuk lesz, melyben nem függnek senkitől, és arra használják majd, amire szeretnék, és akkor, amikor akarják. Az építkezések üteméről a helyi HMDK-alapszervezet elnökét, Farahó Zsoltot kérdeztük, aki nem leplezte örömét.

– Nagyon jól haladnak a munkálatok, hiszen rendkívül rövid idő alatt nőttek ki a földből leendő otthonunk falai. Új székházunk a HMDK és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnknek köszönhetően épül, aminek a kopácsiak, főként az alapszervezet tagjai, nagyon örülnek és hálásak, hiszen nincs saját székhelyünk. Ez most a miénk lesz, és azt csinálunk benne, amit akarunk, nem kell majd más engedélyét kérnünk, ha rendezvényeket szándékozunk tartani, vagy ha közösségi összejövetelt szeretnénk tartani, nagyon örülünk ennek a valóban minőségi előrelépésnek – nyilatkozta Farahó Zsolt, hozzátéve, hogy az új épületet széleskörűen lehet majd használni, és nagyon várják, hogy elkészüljön.

 Az új épület földszinti részén egy rendezvénytermet, raktárakat, konyhát és mellékhelyiségeket alakítanak ki, az emeleten pedig irodahelyiségek, egy társalgó és egy terasz létesül.