Kopačevo: Dom Mađara u Kopačevu gradi se punom parom

0
16

Izgradnja Doma Mađara u Kopačevu započela je prvog kolovoza. Očekuje se da će nova   impozantna zgrada koja će zadovoljiti sve suvremene potrebe biti završena do sljedećeg svibnja.

Zidovi Doma Mađara u Kopačevu već stoje, a uskoro će biti postavljena i krovna konstrukcija. Višenamjenski objekt, koji će na svom pročelju nositi klasične motive naselja, DZMH će izgradit proračunskim sredstvima Vlade Hrvatske. Ovo je najveća ovogodišnja investicija vrijedna više od 4 milijuna kuna. Lokalne udruge vide brojne mogućnosti u budućem Domu Mađara jer će napokon imati sjedište u kojem ne ovise ni o kome i koristit će ga u svrhe koje žele i kada žele. O tempu gradnje pitali smo predsjednika DZMH-ovog ogranka u Kopačevu, Žolta Faraho koji nije skrivao sreću.

– Radovi vrlo dobro napreduju. Zidovi buduće zgrade su u izuzetno kratkom vremenu izdigli iz temelja. Dom Mađara u Kopačevu gradi se zahvaljujući DZMH-u i našem saborskom zastupniku, Robertu Jankovicsu. Mještani su jako sretni, pogotovo DZMH-ov ogranak jer već jako dugo nemamo vlastito sjedište. Ovo će sada biti naše, moći ćemo raditi ono što želimo, nećemo morati tražiti tuđe dopuštenje ako namjeravamo organizirati neki događaj. Uistinu se radujemo kvalitativnom napretku – rekao je Žolt Faraho, dodajući da s nestrpljenjem čekaju dovršetak zgrade koji će se moći koristiti u razne svrhe.

U prizemlju objekta biti će dvorana, skladište, kuhinja i nusprostorija, a na katu ured, dnevni boravak i terasa.