Könyveket, táskát és pénztámogatást kaptak az elsősök a Rákóczi Szövetségtől

0
123

A magyarországi Rákóczi Szövetség beiskolázási programja keretében Horvátországban is kiosztotta az egyszeri beiskolázási ösztöndíjakat azoknak a szülőknek, akik szeptemberben magyar tannyelvű általános iskolába íratták első osztályos gyereküket.

A Rákóczi Szövetség mindig is támogatta a Kárpát-medencei magyarságot. Beiratkozási ösztöndíjprogramjukat a 2000-es évek elején indították azzal a céllal, hogy ezzel is segítsék azokat a szülőket, akik magyar iskolába íratják gyereküket.

Andócsi János, a Rákóczi Szövetség horvátországi fiókszervezetének az elnöke közreműködésével általános iskoláinkban is kiosztották a magyar tannyelvű (A modell szerinti) oktatásban részt vevő elsősök között az iskolatáskát, könyvcsomagot és 10 ezer forint (190 kúna) pénztámogatást tartalmazó támogatásukat.

– Célunk a támogatással, hogy megköszönjük a szülőknek a magyar tannyelvű iskolaválasztást, valamint hogy könnyebbé tegyük számukra a tanévkezdést – nyilatkozta lapunknak Andócsi János.

Az eszéki HMOM Központban az ünnepélyes tanévnyitó keretében került sor az átadásra, ahol Petrovay László, a Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programjának stratégiai igazgatója is köszöntötte a diákokat, bemutatta a szövetség egész Kárpát-medencére kiterjedő tevékenységét.

Az eszéki magyar iskolaközpontban 8, Vörösmarton 6, Kórógyon 2 és Laskón 2 elsős diáknak adtak át tanévkezdő csomagot.