Könyvbemutató Zágrábban

262

A hétvégén mutatták be Zágrábban Kalapis Rókus Karácsonyi szösszenetek című könyvét. A bemutatóra a zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkör és a Horvátországi Magyar Tudományos és Művészeti Társaság Magyar Tribün elnevezésű rendezvénysorozatának keretében került sor.

A zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkör és a Horvátországi Magyar Tudományos és Művészeti Társaság rendszeresen tart Magyar Tribünt székházukban. A legutóbbira a múlt hét végén került sor, amelyen először Réber László tudománynépszerűsítő előadást tartott Száz éve ért véget az I. világháború címmel, majd pedig bemutatták Kalapis Rókus legújabb, Karácsonyi szösszenetek című könyvét.

Kalapis Rókus vajdasági származású, Zágrábban élő prózaíró, publicista. Eddigi pályafutása során számos műve jelent meg, melyek közül a legújabbat a hétvégén mutatták be a zágrábi Ady-kör székházában. A könyv novellákat, rövid önéletrajzi írásokat és meséket tartalmaz. „Egy öregedő, háza táján rendet teremteni igyekvő ember kötetbe zárt gondolatai ezek. Egyfajta szellemi befőtt, amit odakészítek távozásom előtt a polcra, hogy legyen télire az utánam jövőknek” – fogalmazta meg a szerző a kiadvány célját a bevezetőben.

A könyvet Dezső János, a Zágrábi Magyar Intézet igazgatója méltatta.