Közös érdek a HMDK és a magyar kormánypártok együttműködése

0
290
07-Mring-s-Csucs

Pélmonostor, Vörösmart – Múlt hét szombaton (január 22-én) a HMDK vendége volt Móring József Attila magyar parlamenti képviselő és munkatársai, akiket Andócsi János és Kriják Krisztina, a HMDK alelnökei, valamint Pálinkás Krisztián, az országos szervezet titkára fogadott.

Múlt szombaton a HMDK meghívására a Drávaszögbe látogatott Móring József Attila (KDNP) magyar parlamenti képviselő, az Országgyűlés jegyzője, Somogyvár polgármestere munkatársai kíséretében.

– Alig múlik el hét, hogy ne találkoznánk magyar kormánypártok politikusaival, tisztségviselőivel. A mostani találkozó is nagyon hasznosnak bizonyult, hiszen Móring úrban egy olyan barátra talált a HMDK, amelyre a későbbiekben is számíthatunk. Megköszönte azt a munkát, amelyet a HMDK végez itteni egyedüli hiteles szervezetként a kedvezményes honosítás érdekében, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan sor kerül a következő találkozóra is – nyilatkozta Andócsi János, hozzátéve, hogy a küldöttség tagja volt Csúcs Tibor, a kaposvári horvát kisebbségi önkormányzat elnöke is, akivel szintén több hasznos témáról szót tudtak váltani.

Móring József Attila lapunknak azt nyilatkozta, mint somogyi kormánypárti politikusnak nemcsak lehetősége, hanem kötelessége is erősíteni a gazdasági és kulturális kapcsolatokat a határon túl élő honfitársakkal. Véleménye szerint ezek a találkozók és kapcsolatok jelen esetben nem csupán Horvátország uniós csatlakozásához járulnak hozzá, hanem a magyar nemzetet is erősítik.