Közadakozásból épült a játszótér

187
cimlap-jtsztr

Várdaróc – Önkéntes alapú, közérdeket szolgáló felajánlások eredményeként készülhetett el a várdaróci játszótér. S épp ez a rendkívüli összefogás volt az oka annak, hogy múlt pénteken ünnepélyes keretek között nyitották meg a kis gyerekparadicsomot.

Az önkormányzati választáskor két játszótér megépítését is beígérték Várdarócon. Az egyiket megépítette a járás, a másikat viszont a megye támogatásából kellett volna létrehozni.

– Sajnos ez utóbbi nem jött össze, de mivel elhangzott az ígéret, mi mindenképpen teljesíteni akartuk, ezért a helyi választmány tagjaival megbeszéltük, hogy pénzgyűjtésbe kezdünk, és megépítjük az óvodásoknak és a kisiskolásoknak a játszóteret. Elsőként a HMDK várdaróci alapszervezete lépett: felajánlotta a tavaszi halfőzőverseny bevételét, majd szervezetekhez, vállalkozókhoz fordultunk segítségért. És a segítség nem is maradt el: támogatásban részesítette tervünket a központi HMDK, az Euroherc biztosítótársaság, a várdaróci Citadella étterem, az eszéki HunCro Médiaközpont, a Bellyei járás Magyar Kisebbségi Önkormányzata, Redrex rolettázó vállalat valamint több nagylelkű és önzetlen várdaróci lakos. Sajnos az, akitől ez elvárható lett volna, a Bellyei járás egyáltalán nem támogatta – mondta Micheli Zsolt, a várdaróci Helyi Választmány elnöke.

Múlt pénteken a megnyitóra érkezettek a várdaróci iskola és óvoda épülete mögötti új játszótéren gyülekeztek. A lufikkal feldíszített csúszda, homokozó és hinták „társaságában” Micheli Zsolt polgármester megköszönte a nemes gesztust minden felajánlónak, Zvjezdana Radetić, az óvodák igazgatónője és Lisztovits Attila az iskola igazgatója pedig köszönetet mondott a kezdeményezés elindítóinak, a Helyi Választmány tagjainak, a polgármesternek és minden támogatónak. A gyerekek pedig, miután türelmesen végighallgatták a beszédeket, végre birtokba vehették a játszóteret.