Kitüntették Goldschmied Józsefet és Veres-Kimpf Máriát

410
09-lovag


A Falvak Kultúrájáért Alapítvány minden évben a magyar kultúra napján elismerésben részesíti a a kultúra különböző területein “lovagiasan”, huzamosabb ideje eredményesen tevékenykedőket.

Január 22-én, a magyar kultúra napján a budapesti Corinthia Hotelben került sor a sorrendben 15. Magyar Kultúra Napja Gálára, ahol azokat a személyeket tüntetik ki, akik szerényen és önzetlenül szolgálják közösségüket. A horvátországi magyarok közül elsőként Ognjenović Kettős Zsuzsanna vehette át a Magyar Kultúra Lovagja c. rangos elismerést néhány éve. Idén Likó János, a zágrábi cserkészcsapat vezetője és a dályhegyi Petőfi Sándor MKE is Goldschmied Józsefet javasolta erre a kitüntetésre.

– Nagyon sokat köszönhetünk Goldschmied Józsefnek, rengeteget segített tánccsoportunknak, támogatta a gyerekeket. Az ő jóvoltából sok nagyszabású fellépésen is bemutatkozhattunk. Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a gála alatt a színpadon a tánccsoport két párja népviseletbe öltözve tiszteleghetett a Szent Korona mellett – nyilatkozta Hugyik Imre, a dályhegyi Petőfi Sándor MKE elnöke.

A gálaműsort követően a dályhegyi küldöttség a Parlamentbe is ellátogatott.

A díjazottak

Goldschmied József tizenöt éve a „Vendégségben Budapesten” elnevezésű rendezvény, valamint az „Égtájak” művészeti találkozó és a biennále szervezője. Magyarország és a külhoni magyar régiók kapcsolattartásának, valamint a határon túliak együttműködésének fejlesztője, kapcsolattartásuk hálózatának létrehozója. A nemzetközi kapcsolatok ápolásáért kapta meg az idei magyar kultúra napi gálán a kitüntetést.

A barcsi Veres-Kimpf Mária zenetanárnőt is elismerésben részesítette a Falvak Kultúrájáért Alapítvány, mégpedig a magyar kultúra határon túli ápolásáért. Mária a eszéki Magyar Oktatási és Művelődési Központ énektanára, az eszéki Népkör kórusának vezetője.

08-lovagias-tett-2

                     A dályhegyiek Goldschmied Józseffel és Likó Jánossal