Kiskunhalason is tarolt a drávaszögi halpaprikás

0
66

Munk Erik, a Kárpát-medence halfőzőbajnoka, valamint a Laskói Ifjúsági Egyesület részt vettek a magyarországi Kiskunhalason rendezett halfőzőversenyen, és az első helyezettnek járó kupával tértek haza.

A Bács-Kiskun megyében fekvő Kiskunhalason először rendezték meg a Félúton Fesztivált. A címét a rendezvény onnét kapta, hogy körülbelül félúton helyezkedik el a két, halászléjéről híres város, Baja és Szeged között.

Játszóudvar, horgászlehetőség és egyéb izgalmas kikapcsolódási forma várta a fiatalokat, a felnőttek pedig a kirakodóvásár és az élőzene iránt érdeklődtek inkább.

A halfőzőversenyen 42 csapat mérte össze szakácstudományát, köztük volt két laskói csapatunk is: külön bográccsal versenyzett a Laskói Ifjúsági Egyesület és Munk Erik csapata.

Halfőzőbajnokunk ismét bebizonyította szakértelmét, neki ítélte oda a verseny zsűrije az első helyezettnek járó kupát.

– Örülünk, hogy részt vehettünk ezen a színvonalas rendezvényen, ahol új arcokkal is volt szerencsénk megismerkedni, találkozni, de régi ismerősöket is köszönthettünk. Annak is örülünk, hogy Kiskunhalason is megmutathattuk, hogyan készítjük a halászlét a Drávaszögben – nyilatkozta lapunknak Munk Erik.

A szervezők úgy hirdették a Félúton Fesztivált, hogy ez az a rendezvény, ahol majd kiderül, melyik a jobb halászlé: a szegedi vagy a bajai. Végül mindenki megbizonyosodhatott róla, hogy a legjobb halat mégiscsak a Drávaszögben készítik, amely természetesen nem a szegedivel, hanem a bajaival „kompatibilis”.