Kiskőszegi tánccsoportunk idei első fellépése

0
52

Húsvéthétfői folklórszemlét rendeztek a Slavonski Brodhoz (Bród) közeli Slobodnica településen. A műsorban a Kiskőszegi Kisasszonyok és Legények Tánccsoport képviselte magyarságunkat.

A HMDK kiskőszegi alapszervezete folyamatosan bővíti kapcsolatait, nemcsak a Drávaszögben, hanem országszerte, de Magyarországon, a Vajdaságban is vannak olyan kultúregyesületek, amelyekkel jó viszonyt ápol, részt vesznek egymás rendezvényein.

– A slobodnicai kultúregyesülettel egy erdélyi utunk során vettük fel a kapcsolatot, ennek köszönhetően kaptunk meghívást az idei húsvéthétfői folklórszemléjükre, melyen örömmel vettünk részt. A sokác, bosnyák egyesületek között mi képviseltük magyarságunkat – nyilatkozta lapunknak Sipos Krisztina, a kiskőszegi HMDK-alapszervezet titkára.

Útjuk a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásával valósult meg.

Kiskőszegi egyesületünk tánccsoportjai már februárban munkához láttak, aktívan gyakorolnak a soron következő fellépésekre, melyek között az első volt a slobodnicai néptáncszemle. Április 30-án részt vesznek a dályhegyi virágfesztiválon, majd a kórógyi gyermektáncszemlén, és természetesen saját rendezvényükre is készülnek, a kiskőszegi falunapokra, melynek időpontját május 13-14-ére tűzték ki. Sipos Krisztinától megtudtuk, a rendezvénysorozat első napján, pénteken kultúrműsort láthat majd a közönség, szombaton pedig halfőzőversenyt rendeznek, ezenkívül nagyszerű koncertekkel is készülnek a szervezők.