Kiskőszeg/Batina: megtartották a 19. motoros találkozót

319
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A hétvégén került sor az Island Pirates Mc motoros klub szervezésében a sorrendben 19. motoros találkozóra a kiskőszegi Zöld-szigeten. „Hogy a rendezvény közel húszéves múlttal rendelkezik, az elsősorban a csapatmunkának köszönhető, amelyből minden klubtag lelkiismeretesen kiveszi a részét“ – nyilatkozta lapunknak Lefler Attila, a rendezvény egyik szervezője.

Az Island Pirates története a 90-es évek elején indult motorkerékpár-kedvelők kezdeményezésére azzal a céllal, hogy együtt szeljék a kilométereket, és hogy más motoros klubokkal is kapcsolatot teremtsenek. Sajnos a háború (1991-1997) egy időre meghiúsította a kezdeményezők álmait, de 1998-tól ott folytatták, ahol abbahagyták.

2000-ben tartották első motoros találkozójukat, ami nagyon jól sikerült, és arra ösztönözte a tagokat, hogy hagyományt teremtsenek az eseményből. A találkozó az évek során a motorosok és a civilek körében is népszerű tömegrendezvénnyé vált.

Háromnapos programját idén is elsősorban rockkoncertek alkották, szombaton délután a zöld-szigeti strandon is szólt a zene és ügyességi játékokra került sor, valamint ekkor zajlott a motoros felvonulás a csúzai Piros csizma vendéglőig és vissza, a dunai Zöld-szigetre.

Lefler Attila, a program egyik szervezője lapunknak elmondta, idén is számos helyről érkeztek baráti klubok rendezvényükre, hazaiakon kívül Magyarországról, Szerbiából, Ausztriából, Szlovéniából és Németországból.

Sikeresnek tekinti az idei találkozót is, mint mondta, az, hogy közel húsz éve sikerül megszervezniük, a csapatmunkának köszönhető, melyből minden klubtag lelkiismeretesen kiveszi a részét.

Köszönetét fejezte ki a rendezvény támogatóinak, többek között a Darázsi járásnak és Jankovics Róbertnek, magyarságunk parlamenti képviselőjének.