Kisebbségi szemle és télapóvárás Nagypiszanicán

0
24

A Nagypiszanicai Magyarok Közössége december 16-án kisebbségi szemlét rendezett, melyen a hazai fellépőkön kívül a hercegovaci cseh kultúregyesület csoportjai, valamint egy pakraci énekegyüttes lépett színpadra.

Második alkalommal rendezett kisebbségi szemlét a Nagypiszanicai Magyarok Közössége Mutassuk meg a kisebbségi kultúrák gazdagságát címmel, melyen az egyesület művészeti csoportjai mellett a hercegovaci Češka Beseda Kultúregyesület három szekciója, valamint a pakraci Contesse énekegyüttes léptek színpadra a népes közönség előtt.

A műsor csomagosztással zárult, a Télapó érkezésének a gyerekek örültek a legjobban.

A rendezvény keretében az egyesület bemutatta nemrég elkészült lemezét: a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával készült hanghordozóra az egyesület zenekara által játszott magyar népdalokat vették föl, hogy megőrizzék azokat az utókornak.

A rendezvényen részt vett többek között Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője és Pali Fredi, a Nagypiszanicai járás elöljárója is.

Jankovics Róbert

A Nagypiszanicai Magyarok Közösségének több mint száz tagja van, asszonykórust, tamburazenekart és gyermektánccsoportot működtetnek. Minden évben számos helyen vendégszerepelnek, folyamatosan azon dolgoznak, hogy megőrizzék vidékük magyar hagyományait.