Kikötött az első idei turistahajó Vukováron

607

A vukovári kikötőbe a hétvégén befutott az idei első utasszállító luxushajó. A városvezetés méltó fogadtatásban részesítette a Magyarországról induló hajó utasait. A gasztronómiai kóstoló része volt a vukovári magyar egyesület tagjai által készített lángos is.

Vukováron 2001 óta kötnek ki utasszállító hajók, így a helyi illetékesek több éve azon dolgoznak, hogy minél több turistát a városukba csalogassanak. Az egyre bővülő programkínálattal pedig az a céljuk, hogy a látogatók több napon át is a Duna-parti városban maradjanak.

Az idei évben legalább 186 hajó érkezését várják, tavaly egyébként 221 kötött ki. A turisták fele amerikai, míg 30 százalékuk német.

Jakumetović Rozália, a Vukovári Magyarok Egyesületének elnök asszonya elmondta, megalakulásuk óta igyekeznek minden jelentős városi eseményen részt venni. Fontosnak tartják azt is, hogy újra pezsegjen az élet a Duna-parti városban, ezért már nem először vettek részt a vukovári kikötőbe érkező turisták fogadásán is. A szorgos asszonyok már hajnalban keltek, hogy a vendégeket meleg lángossal várhassák.