Kiállítás-sorozat az elődök kézimunka-hagyatékából

0
56

A HMDK bellyei alapszervezete kiállítás-sorozatot indított az idősebb egyesületi tagok kézimunka-gyűjteményéből. Első tárlatukkal elhunyt tagjukra, Orgyán Máriára emlékeztek.

A bellyei HMDK-alapszervezet rendszeresen tart összejöveteleket székhelyén, melyek célja a társalgáson és kapcsolattartáson túl az ismeretszerzés is. Tematikus programjaik vagy valamelyik aktuális ünnephez, ünnepkörhöz kötődnek, vagy a történelmünkkel, a hagyományőrzéssel kapcsolatos témához kapcsolódnak kiállítás, filmvetítés formájában.

A hagyományőrzéshez köthető a legújabb programjuk, egy kiállítás-sorozat egyesületi tagjaik kézimunka-gyűjteményéből.

– Az augusztus 20-ai ünnepségünk alkalmából nyitottuk meg első tárlatunkat e témában, mellyel idén elhunyt egyesületi tagunkra, Orgyán Máriára emlékezünk. Mária asszony hosszú élete során rendkívül sokat kézimunkázott, gazdag gyűjteményt hagyva utódaira. Egyesületünk kistermében nem is volt annyi hely, hogy munkásságát teljes egészében bemutassuk. Lányától, Peternai Juliannától egy színes és látványos, falvédőkből, képekből, asztalterítőkből és egyéb használati tárgyakból álló gyűjteményt kaptunk bemutatásra – nyilatkozta lapunknak Varga Gábor, a bellyei HMDK-alapszervezet elnöke.

Azt tervezik, hogy az idősebb vagy már elhunyt egykori tagok kézimunka-hagyatékából további kiállításokat is rendeznek, havi szinten nyitnának tárlatot, melyet az egyesületvezetővel (Varga Gábor, tel.: 095/505-0043) egyeztetve tekinthetnek meg az érdeklődők.