Kiállítás a spliti magyar kultúrnapok keretében

106

A HMDK Split-dalmát Megyei Egyesülete a spliti magyar kultúrnapok program keretében egy képzőművészeti kiállítást rendezett, a megnyitóra szeptember 9-én került sor a MI szervezet kiállítótermében.

A HMDK Split-dalmát megyei alapszervezete a helyi magyar közösség nyelvi és kulturális identitásának a fennmaradásáért dolgozik megalakulása óta. Székhelyükön rendszeresen tartanak összejöveteleket, nemzeti ünnepeink alkalmából megemlékezéseket szerveznek, és évente ismétlődő rendezvényeik is vannak.

A Magyar Kultúrnapok keretében évről évre színes programok zajlanak. Legutóbb egy képzőművészeti kiállításra kerítettek sort, amelyen saját alkotóik munkái mellett a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei alapszervezete keretében működő alkotócsoportok által készített képeket mutatták be, de Zágrábból is érkeztek műalkotások: Rožić Lahorka akadémiai festő, a zágrábi Ady Endre Kultúrkör tagja, akinek a munkáit ugyancsak láthatta a közönség.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Galli-Baronfeind Klára spliti magyar konzul asszony is.

– Úgy gondolom, hogy minden résztvevő számára hasznos volt a kiállítás, hiszen amellett, hogy betekintést nyerhettünk egymás tevékenységébe, megerősítettük a kapcsolatunkat is – mondta Tripolszki Anikó, a HMDK Split-dalmát megyei egyesületének elnöke.

A HMDK Split-dalmát megyei egyesülete szeptember 9-ei programját a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásából valósította meg.