Két újabb Michelin-csillag horvát éttermeknek

0
43

A zágrábi Noel és a lovrani Draga di Lovrana éttermek egy csillagot kaptak, a šibeniki Pelegrini, a dubrovniki 360º és a rovinji Monte pedig sikeresen megvédték csillagukat.

Kristijan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója elmondta, rendkívül nagy megtiszteltetés Horvátország és a horvát turizmus számára, hogy most már öt étterem büszkélkedik Michelin-csillaggal. Különösen örvendetes, hogy Rovinj, Dubrovnik és Šibenik után a Kvarner-régió és Zágráb is csatlakozott eme kivételes társasághoz. A turisztikai szakember aláhúzta továbbá, hogy a Michelin-besorolás a horvát gasztronómia mint turisztikai termék számára is hatalmas potenciállal bír.

Gari Cappelli horvát turisztikai miniszter is gratulált a díjazott éttermeknek és felhívta a figyelmet arra, hogy mivel az adott országba látogató turisták  mintegy 93 százaléka fogyaszt szívesen a helyi ételekből és italokból, a kulináris élvezetek a turisztikai szegmens szempontjából kiemelt fontossággal bírnak. A miniszter úgy véli, hogy az újabb odaítélt Michelin-csillagok fantasztikus lehetőséget nyújtanak Horvátországnak mint csúcs gasztro-desztinációnak a további globális promóciójához.