„Két ember között a legkisebb távolság a nevetés” – Színjátszók találkoztak Csúzán

0
87

Hétvégén került sor a csúzai Jókai Mór Kultúregyesület szervezésében a Magyar Amatőr Színjátszó Társulatok Találkozójára, ahol három csoport is azzal a céllal lépett színpadra, hogy megmozgassa a közönség rekeszizmait.

A Jókai Mór Kultúregyesület több mint egy évtizede élesztette föl a csúzai színjátszást, akkor alakult meg a jelenleg 8-9 színjátszót tömörítő Pódium Amatőr Színjátszó Társulat. Fő profiljuk a nevettetés, hiszen kabaréjelenetekkel, bohózatokkal lépnek fel, és örömmel vesznek minden meghívást. Nagyon jó kapcsolatot ápolnak az újbezdáni Komikus Színjátszó Csoporttal is, akikkel rendszeres fellépői egymás rendezvényeinek. Az újbezdániak mellett pedig idén vajdasági vendégszereplői is voltak a találkozónak.

– Nagy örülünk, hogy a két év pandémiás korlátozást követően a bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportját is ismét vendégül láthattuk Csúzán. Így a három amatőr társulat 3-3 jelenettel lépett fel. Műfaj tekintetében sokszínű volt a program, a monológtól kezdve a zenés összeállításig többféle jelenet is látható volt, ezekkel igyekeztünk megnevettetni a közönséget – nyilatkozta lapunknak Pinkert Ilona, a Pódium Amatőr Színjátszó Társulat vezetője.

A csúzai társulatnál javában zajlanak a próbák, és ugyan az elkövetkező időszakban nincs fellépésük, már az évzáróra tanulják be az új színdarabokat. 

A rendezvény a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.