Keresztes József lett a nagybodolyai magyar hagyományőrző egyesület új elnöke

A közgyűlés döntött arról is, hogy csatlakozási kérelemmel fordulnak a HMDK-hoz

0
221
Keresztes József

Kedd este tartotta rendes tisztújító közgyűlését a Nagybodolyai Magyar Hagyományőrző Egyesület, amelyen a jelenlévők meghallgathatták Sipos Norbert beszámolóját, valamint az eddigi vezetőség felmentését követően Keresztes József személyében új elnököt választottak.

Az új elnökségben szerepet vállalt Sipos Norbert eddigi elnök, Kátói László, Gulyás Csaba és ifj. Lengyel György.

– Egyesületünk szerény körülmények között immár tizenhat esztendeje a lehető legnagyobb erőfeszítéssel dolgozik magyar nyelvünk, kultúránk és identitásunk megőrzéséért itt, a Darázsi járás területén. A faluban nagyon kevesen maradtunk, de ettől függetlenül részesei szeretnénk lenni a horvátországi magyar közéletnek, és dolgozni szeretnénk közösségünk fejlődéséért. Köszönöm a bizalmat, Norbival és a többiekkel együtt fogunk munkálkodni a következő négy évben is – nyilatkozta lapunknak Keresztes József, a Nagybodolyai Magyar Hagyományőrző Egyesület elnöke.

A közgyűlés egyhangúlag döntött arról is, hogy munkájukat a HMDK berkein belül szeretnék folytatni, emiatt felvételi kérelmet nyújtottak be.

A tanácskozáson vendégként jelen volt Lénárt Ferenc, a helyi önkéntes tűzoltó-egyesület elnöke és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk is.