Kerékpáros közlekedésbiztonsági akció

0
164
BELFLD---ktelez-a-mellny-a-bicikliseknek

A kerékpárosok által okozott, illetve elszenvedett balesetek megelőzése érdekében a eszéki rendőrség bejelentette, hogy a közeljövőben kerékpáros közlekedésbiztonsági akciót hajt végre. Elsősorban figyelmeztetni fogják a két keréken közlekedőket, de meg is büntetik őket, ha nem a kerékpárosoknak kijelölt helyen közlekednek. 300 kúnára büntethetik azt is, aki a gyalogjárdán teker, de az  a 16 éven aluli is, akinek nincs védősisakja. De ugyancsak ekkora büntetésre számíthat az is, aki lakott területen kívül fényvisszaverő mellény nélkül kerékpározik. Ha ráadásul technikailag rossz állapotban lévő kerékpárral teszi azt, akkor újabb 700 kúnás büntetésre számíthat. De a gyalogosokat is 300 kúnára büntethetik, ha a biciklisek számára kijelölt úton közlekednek.

Az eszéki rendőrség szóvivője szerint Eszék egy olyan város, amely évről évre hosszabb kerékpárúttal rendelkezik, ezért fontos, hogy a kerékpárosok az úttest helyett ezeket az utakat használják. A Glas Salvonije napilapban azt is elmondta, a legnagyobb probléma, hogy a biciklisek többsége nem ismeri a közlekedési szabályokat, ez elsősorban az idősebbekre jellemző.

Az egyre bővülő kerékpárforgalom miatt fontos, hogy ezeken az akciókon keresztül fölhívják a figyelmet egy-egy betartandó szabályra.