Kell egy kapu

62

A fenti címmel jelent meg kötet a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 30 évéről, melyet múlt pénteken a pécsi Pannon Magyar Házban mutatott be a szerző-szerkesztő dr. Bokor Béla kuratóriumi elnök és Minorics Tünde kurátor; a kötetet Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó méltatta.

A Pécsen alapított Határokon Túli Magyarságért Alapítvány létrehozása egyfajta reakció volt a horvát honvédő háború okozta válsághelyzetre, működését 1992-ben kezdte, de tevékenységét a háború után is folytatta. A Kárpát-medencében élő magyarság szervezetei, egyesületei, alkotó és kulturális közösségei számára jól bevált kultúra- és közösségszervező, valamint információközvetítő bázissá vált az elmúlt 30 év alatt.

Az alapítvány három évtizedes fennállását egy jubileumi programsorozattal ünnepelte meg, valamint 30 évéről egy kötet is készült, amelyet múlt pénteken mutatott be a szerző-szerkesztő dr. Bokor Béla kuratóriumi elnök és Minorics Tünde kurátor, a kötetet Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó méltatta.

– Örömteli érzés mindazokra gondolni – határon innen és túl -, akik tevékeny szereplői és résztvevői voltak a mindannyiunk számára emlékezetes eseményeknek. Külön köszönet mindazoknak, akik szerzői munkájukkal is gazdagították a kötet tartalmát – mondta Bokor Béla.