Katolikus nőegylet: újabb összejövetelre került sor

81

A Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet rendszeresen tart különböző összejöveteleket, tagjai legutóbb a Szent Márton Barátai szervezettel együttműködve a gyöngyfűzésben próbálhatták ki magukat.

A Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet több mint kétévtizedes működése során számos rendezvényt valósított meg, különösen sikeresek voltak a hagyományainkat, szokásainkat bemutató kiállítások. A tárlatok mellett újabb ismeretek szerzését lehetővé tevő kirándulásokat, előadásokat és összejöveteleket szerveznek. Az anyaország és a Kárpát-medence magyar közösségeivel való kapcsolattartás mellett fontosnak tartják a környékbeli és a helyi szervezetekkel való együttműködést is.

– Igyekszünk a város által szervezett programokon aktívan részt venni, valamint a helyi szervezetekkel is ápolni a jó kapcsolatokat. Legutóbb a Szent Márton Barátai szervezettől kerestek meg bennünket, akik egy pályázatnak köszönhetően a gyöngyfűzési technikát ismertették meg velünk – mondta Bábli Mária, a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet elnöke, hozzátéve, hogy nagy örömmel vették a felkérést, mert igyekeznek minél színesebb programokat szervezni a tagság számára.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.