Karrierhét a hallgatók és munkaadók közti kapcsolatteremtés jegyében

44

Az eszéki BTK Karrierközpontja által szervezett ún. Karrierhéten kolléganőnk, Molnár Mónika a kisebbségi újságírás témakörében tartott műhelyfoglalkozást.

Az eszéki J. J. Strossmayer Egyetem bölcsészettudományi karának Karrierközpontja november 27. és december 1. között tartotta Karrierhét elnevezésű programját azzal a céllal, hogy segítse hallgatóit a munkaerőpiaccal való kapcsolatteremtésben. A programsorozat keretében az egyetemisták és érdeklődők szakmai előadásokon, műhelyfoglalkozásokon, vetélkedőkön vehettek részt, hasznos tapasztalatokat cserélhettek a végzős hallgatókkal.

Újságíró kolléganőnk, Molnár Mónika az Új Magyar Képes Újság, illetve a Drávatáj magazinműsor képviseletében tartott műhelyfoglalkozást az egyetemisták számára.

– Számos olyan cég, intézmény mutatkozott be a Karrierhét során, amelyek potenciális munkalehetőséget jelenthetnek a hallgatók számára. Újságíróként a kisebbségi újságírás témakörében tartottam műhelyfoglalkozást a hallgatóknak, akik a gyakorlat során betekintést nyertek munkánk szépségeibe, de nehézségeibe is – nyilatkozta lapunknak Molnár Mónika, hozzátéve, a magyar mesterszakos hallgatók kommunikáció és fordító szakirányon a médiamunkáról is tanulnak a tanterv szerint, ezért közel állt hozzájuk a foglalkozás.