Kárpátaljai hallgatók látogattak a Drávaszögbe

0
73

A bajai Eötvös József Főiskola gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatói kétnapos szakmai látogatásra érkeztek a Drávaszögbe.

A hallgatók a szakmai látogatás keretében ellátogattak a karancsi Szabó pincészetbe, ahol Bálint Szabó Anasztázia és Bálint Tivadar beszéltek nekik arról, hogy napjainkban milyen kihívásokkal szembesül egy mezőgazdasági vállalkozás. Szabó Attila, a HMDK Gazdakör elnöke a szervezet működésének körülményeit, céljait és rendezvényeit ismertette a hallgatókkal. Palizs Tóth Hajnalka, az Economica Hungarica Alapítvány elnöke az alapítvány működéséről, megalakulásának céljairól, valamint a pályázati rendszer folyamatáról tartott szakmai előadást, míg a robotika és innovatív megoldások keretében a hallgatók megtekintették a Tripolski Gyógyszertár Drive-In egységét.

A szakmai előadások mellett a hallgatók ellátogattak a kopácsi tangazdaságba és ifjúsági központba, illetve megismerhették a helyi HMDK-alapszervezet és kultúregyesület munkásságát, végül kikapcsolódásként a Kopácsi-rétben hajótúra keretében ismerkedhettek vidékünk messze földön híres és gazdag madárvilágával és természeti adottságaival. Pajrok Andor, a főiskola nemzetközi kapcsolatainak koordinátora elmondta, hogy a hallgatók kétharmada Kárpátaljáról érkezett, akik az ukrajnai háború elől elmenekülve jelenleg a bajai tanintézmény vendéghallgatói.