Kárpát-medencei értéktárak: kölcsönös bemutatkozásra került sor

A Vas Megyei Közgyűlés szervezésében online konferencia keretében mutatkoztak be a külhoni Értéktár Bizottságok június 23-án. A konferencián a Horvátországi Magyar Nemzetrész Értéktár Bizottságot Pajrok Andor elnök képviselte.

A konferencia lehetőséget teremtett a határon túli magyar értékek népszerűsítésére, illetve megismertetésére, valamint a bizottságok között a szorosabb kapcsolatok kiépítésére.

A konferenciát Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő nyitotta meg. A köszöntők után elsőként a Vas Megyei Értéktár mutatkozott be, majd őket követték a külhoni értéktár bizottságok prezentációi.

Az igen színvonalas és szemléletes előadások, videóanyagok keretében a résztvevők megismerkedhettek a burgenlandi, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, muravidéki, vajdasági és a horvátországi magyar értékek tárával, illetve a bizottságok munkáival.

A konferencia zárógondolataként elhangzott a hasonló rendezvények, nemzeti értékeket népszerűsítő események szervezésének igénye nemzetiségünk egységes arculatának megismerése, megismertetése céljából.

Az eseményen a Horvátországi Magyar Nemzetrész Értéktár Bizottságot Pajrok Andor elnök képviselte és tartott előadást.