Karácsonyi hangulat Eszéken

0
244
06-osijek-tvrdja

A nagyvárosok főterein, sétálóutcáin már november végén karácsonyi vásárok  nyílnak, ahol nemcsak ajándékokat, díszeket, hanem étel- és italkülönlegességeket is kínálnak. A környékünkön is akad néhány ilyen.

A karácsonyi vásárok minden évben rengeteg embert vonzanak, az utazási irodák szorgalmasan hirdetik hétvégi kiruccanásaikat a nagyvárosok ezen eseményeire.

Eszéken a hét végén kerül sor egy egynapos vásárra, mégpedig az óvárosban. A szombaton 9-től 15 óráig tartandó programon standok, szórakoztató programok – „élő” jászol, a látogatók által feldszíthető karácsonyfa – várják az érdeklődőket. De természetesen a Télapó is ott lesz a helyszínen.

Emellett egész hónapban egy különleges, karácsonyi villamos is rója az utcákat, amelyben egy színtársulat karácsonyi történetekkel kedveskedik a gyerekeknek, akik a Télapótól  ajándékot is kapnak. A villamos naponta kétszer jár, helyfoglalás kötelező. Egy jegy 25 kúnába kerül, a Városi Tömegközlekedés jegyirodáiban lehet kapni.

Az Avenue Mall bevásárlóközpontban december 24-éig ingyen csomagolják be az ajándékainkat, valamint 1 kúnáért beülhetünk a szépségszalonba, de ingyen fényképezkedhetünk is a Télapóval és „segédjével”. Vasárnap 18 órai kezdettel pedig karácsonyi koncertre kerül itt sor.