Kacagtató est vidám fellépőkkel és még vidámabb közönséggel

0
55

A csúzai Jókai Mór Kultúregyesület keretében közel egy évtizede működik színjátszó csoport. Sokfelé járnak vendégelőadóként, de évente legalább kétszer otthon is szerepelnek. Nyári kacagtató estjükön más színjátszó köröknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítanak, így viszonozzák a meghívásokat.

Számos fotó tanúskodik a csúzai színjátszás múltjáról, amely a 20. század elején indult a magyar faluban. Sok-sok fiatal, de középkorú és idősebb ember is részt vett benne, és komolyabb, több felvonásos darabokat adtak elő a falu lakosainak örömére.

A Jókai Mór Kultúregyesület lassan egy évtizede, hogy újjáélesztette a csúzai színjátszást, amikor létrehozta a Pódium Amatőr Színjátszó Társulatot. A több korosztályból álló csapat azóta is töretlen lelkesedéssel tanulja és gyakorolja a rövid kabaréjeleneteket, bohózatokat, amelyeket a helyi és környékbeli közönség mindig nagy örömmel fogad.

Kováts Zsuzsannától, a Jókai Mór KE vezetőjétől megtudtuk, egyesületük minden nyáron rendez kacagtató estet, melyen a hazai színjátszókon kívül azoknak a drámacsoportoknak ad bemutatkozási lehetőséget, amelyekkel az évek során szoros kapcsolatot alakítottak ki az egymás rendezvényein való szereplések révén.

Az idei kacagtató estre július 27-én került sor, melyen a Pódiumon és a Hajnalcsillag gyermektánccsoporton kívül Újbezdán, illetve a vajdasági Bezdán települések színjátszói léptek színpadra és teremtettek nagyszerű hangulatot humoros és szórakoztató előadásaikkal a nemrég felújított csúzai kultúrotthonban.

Az egész estés műsor után a szervezők megvendégelték a vendégfellépőket. A rendezvényt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Az egyesület elnök asszonya azt is elmondta, legközelebb az évzáró műsorban lépnek majd színpadara hazai közönség előtt színjátszóik, de addig más programokra is sor kerül a faluban, ősszel tartják a szüreti fesztivált, a falu legnagyobb rendezvényét.