Kabaré és nótaszó

0
263
11-humorest-2

LASKÓ – A laskói Csóró Humoristák Klubja szervezésében humoros estre került sor szombaton, amelyre magyarországi vendégek és a kopácsi Arany János Kultúregyesület humoristái kaptak meghívást.

 

Először a humoré volt a főszerep a szombaton Laskón szervezett esten, amelynek a házigazdája a helyi Csóró Humoristák Klubja volt, a lebonyolítást a HMDK és a laskói Petőfi Sándor MKE tagjai támogatták.

A helyi kultúrotthon színpadán este 7 órakor kezdődő műsorra a Csórók első fellépésének 5. évfordulója alkalmából került sor. A múlt esztendőben a kopácsi Arany János Kultúregyesület humoristáival együtt sok környékbeli településen vendégszerepeltek, így ezekről a helyszínekről most erre a laskói alkalomra meginvitáltak 8-8 személyt, akiknek a nagy része elfogadta a meghívást.

 

Szolnoki és budapesti vendégek

A kopácsi humoristák fergeteges műsorszáma mellett a két magyarországi meghívott fellépő csoport produkcióját is megtekinthette a laskói közönség. A szolnoki Bozsó Józsefné ezüst koszorús magyar nótaénekes már második alkalommal járt Laskón.

– A laskói műsorra cigánytáncot, rock’ n’ roll-t és egy magyar csárdást hoztunk, valamint zenei kísérettel énekes produkciót mutattam be. Kabarénk és dalkörünk immár tizenegy éve működik, és már harmadízben volt szerencsénk Horvátországba látogatni, ami reményeim szerint nem lesz az utolsó.

A budapesti Karizma Művészeti Csoporttal szolnoki szereplésük alkalmával ismerkedtek össze a Csórók, és azonnal megbeszélték, hogy alkalomadtán Horvátországban is be fognak mutatkozni.

– Nagy szeretettel jöttünk ide, Laskóra, ahol nagyon kedvesen fogadtak bennünket. A mi csoportunk három éve működik, csak tavaly 59 fellépésünk volt. Nem csak táncokkal, de nótákkal, prózával is foglalkozunk, mindezt úgy, hogy mindenbe humort viszünk – tudtam meg Csontos Ibolyától, a Karizma Művészeti Csoport vezetőjétől.

A közel egyórás műsor megdolgoztatta a szép számú közönség rekeszizmait.