Jubilarni program glumaca iz Suze

0
29

Pódium amatersko glumačko društvo u sklopu Kulturno-umjetničkog društva Jókai Mór iz Suze desetu godišnjicu funkcioniranja proslavilo je u subotu glumačkom večeri.

Pódium amatersko glumačko društvo već jedanaestu godinu zaredom zabavlja publiku u Suzi i široj okolici. Desetu godišnjicu namjeravali su dostojno proslaviti, što prošle godine, zbog epidemije korona virusa, nisu mogli učiniti, upravo zbog toga su članovi društva odlučili kako će jubilarni program organizirati ove godine.

Pódium je kroz deset godina neprestano proširivao svoj repertoar, svake godine uvježbali su nove predstave. Ima članova koji su u društvu od samih početaka, neki su napustili društvo, ali ima i novih članova koji su se željeli okušati u amaterskoj glumi.

Posebnost jubilarnog programa bila je što su pozvali nekadašnje članove kako bi odigrali po jedan komad, u kojem su nekada s radošću sudjelovali i bili uspješni među gledateljima. Produkciju onih koji se nisu mogli vratiti, prikazali su na video snimkama starih nastupa, što je dalo jednu nostalgičnu notu programu. Osim toga, iznenadili su publiku brojnim novim scenama: klasičnim kabareom, komičnim scenama, apsurdnim ili crnim humorom, pjevanjem, a svemu je zajednička karakteristika bila, što je mamila osmijeh na lica publike. Vesele trenutke gledatelji su nagrađivali velikim pljeskom.

Ilona Pinkert, voditeljica Pódiuma, u izjavi za naš list, naglasak je dala nadi da će društvo postojati barem još toliko godina koliku prošlost ima, kako bi još dugo godina svojim radom donosili radost i članovima i publici.

Program je ostvaren uz potporu Zaklade Bethlen Gábor i Savjeta za nacionalne manjine.