Jótékonysági koncert Eszéken

0
66

Az eszéki magyar főkonzulátus idén is jótékonysági koncertet szervezett a pécsi Pannon Filharmonikusok részvételével a megyeszékhely Szent Péter és Pál katedrálisában. A hangverseny közönségétől befolyt összeget ezúttal is horvátországi magyar egyetemisták ösztöndíjazására fordítják.

Magyarország eszéki főkonzulátusa jótékonysági koncerttel zárta a 2019-es évet. A már hatodik alkalommal megrendezett esemény iránt nagy volt az érdeklődés, szinte nem is maradt üres hely a székesegyházban.

A koncert előtt Gárdos Béla konzul, Dragan Vulin, a megyei közgyűlés elnöke és Ivan   Ćurić érsekhelyettes köszöntötte a résztvevőket, majd pedig átadták a tavalyi koncert bevételéből is származó ösztöndíjakat a szülőföldjükön tanuló horvátországi magyar egyetemistáknak. Ugyanakkor sikerült több nagylelkű adományozót is megnyerniük a nemes ügynek. Hat olyan diákot részesítettek ösztöndíjban, akik tanulmányi eredményeikkel kiérdemelték azt.

A konzulátus ösztöndíjának célja, hogy ezek a fiatalok itthon, szülőföldjükön erősítsék a magyarságot, hiszen közös érdek, hogy minél több olyan magyarul tudó szakember kerüljön ki a főiskolákról, egyetemekről, akik Horvátországban szeretnének boldogulni, munkát találni és családot alapítani.

Ezután megkezdődhetett a pécsi filharmonikusok nagyszerű előadása, akik ezúttal Georg Friedrich Händel Messiás című oratóriumával örvendeztették meg a közönséget.