Još jedan ogroman sportski uspjeh: jesenski prvak je NK Vardarac

36

Momčad NK Vardarca završila je polusezonu s pobjedom od 2-0 u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek – Vinkovci, osvojivši naslov jesenskog prvaka. Od jednog od čelnika kluba, Darija Kiša, doznali smo kako pored rezultata prve momčadi, uspjehom smatraju i što se ove godine u školu nogometa upisalo više djece.

Tijekom vikenda odigrano je posljednjih devet utakmica hrvatske četvrte lige, Međužupanijske nogometne lige Osijek – Vinkovci. Igrači NK Vardarca ovogodišnju zadnju utakmicu, na domaćem terenu, odigrali su protiv NK Sloge iz Štitara. Igrači NK Vardarca držali su prednost za vrijeme cijele utakmice, dali su odlične rezultate, svojom pobjedom od 2-0 zaslužili su naslov jesenskog prvaka. -Iza nas je jedna duga i iscrpljujuća polusezona, u kojoj smo odigrali sedamnaest prvenstvenih utakmica, osim toga igrali smo i prijateljske pripremne utakmice i utakmice Kupa. Polusezonu smo započeli s devet pobjeda, poslije smo, zbog ozljeda, imali poraze ali, na kraju opet smo uspješno nastupili, s ovom pobjedom od 2-0 osigurali smo si prvo mjesto – izjavio je za naš list Dario Kiš, jedan od čelnika NK Vardarca. Cilj im je obraniti naslov prvaka u oba kupa. Dodao je, nakon kratke stanke u prosincu, započeti će rad punom parom, jer u narednoj polusezoni potrebna im je još veća snaga kako bi osvojili prvenstvo, u kojem će imati jake protivnike.

Od Darija smo doznali i to, da će se preko zime sa dječjom ekipom „preseliti“ u sportsku dvoranu Osnovne škole Lug, kako ne bi morali stati sa treninzima zbog hladnog vremena. -Naša sreća je što živimo u takvoj zajednici gdje se zajedništvo Mađara očituje i u sportu – naglasio je Dario Kiš, te ovim putem izražavajući svoju zahvalnost upravi Osnovne škole Lug.Pored izvrsnih rezultata prve momčadi, uspjehom smatraju što se ove godine u školu nogometa upisalo više djece, čiji će učenici s vremenom pojačati prvu momčad. Trenutno školu nogometa pohađa oko 60 djece.Zadnji ovogodišnji program NK Vardarca jedno je okupljanje u prosincu, na kojemu će biti svi naraštaji kluba, najmlađe očekuju u društvu roditelja kako bi zajedno proslavili ovogodišnju uspješnu sezonu.Uspjesi i interes za utakmicama Nogometnog kluba Vardarac svjedoče o tome, da pored kulture, i nogomet ima snagu jačanja i ujedinjenja zajednice u krugu Mađara.  

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.