JOŠ JEDAN BARANJAC U SABORU: Hrvatski Sabor izabrao belomanastirca Olivera Matijevića za vanjskog člana saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije

0
51
Matijević Olivér

Na prošlotjednom glasovanju, Hrvatski sabor izabrao je za vanjskog člana Odbora za informiranje, informatizaciju i medije diplomiranog pravnika iz Belog Manastira Olivera Matijevića, čime su Baranjci dobili još jednu osobu koja će sudjelovati u procesu donošenja odluka na državnoj razini.

Matijević obnaša funkciju potpredsjednika gradskog vijeća Grada Belog Manastira, predsjednik je Vijeća mađarske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije, a dolazi iz redova Demokratske zajednice Mađara Hrvatske gdje je ujedno i izvršni predsjednik.

- Reklám -

Hrvatski sabor ima ukupno 29 odbora čije se članstvo sastoji od aktualnih saborskih zastupnika, te vanjskih članova iz reda stručnjaka za pojedina područja. Vanjske članove zastupnici biraju na plenarnoj sjednici. O njima je Sabor prošlog petka donio odluku.

– Smatram kako je u interesu svih Baranjaca da nas što više bude na mjestima gdje možemo utjecati na odluke koje nas se tiču. Saborsko imenovanje smatram iznimnom odgovornošću a prva sjednica nam je već sutra. Odbor za informiranje, informatizaciju i medije jedan je od najvažnijih saborskih odbora, a između ostalih ono bira i kandidata za Glavnog ravnatelja HRT-a – rekao je Oliver Matijević.

Jankovics: „Lobbi je sve“

– Od kada sam izabran, radim na tome da imamo više mjesta ima utjecaja na segmentima odlučivanja koji se tiču nas. Zagrebačka „ekipa” nam se sada još proširila imenovanjem g. Matijevića ali i ostalih stručnjaka čiji će lobbi po Odborima biti od iznimne važnosti za dobivanje pravovremenih informacija. Čestitam g. Matijeviću na izboru – izjavio je Róbert Jankovics, saborski zastupnik u drugom mandatu.