Jézus szíve napja Darázson

176
11-jzus-szive-1

Darázs – A baranyai dombság északi oldalán található a darázsi Jézus Szíve-templom, ahol a helyi Szivárvány Nőegylet szervezésében múlt pénteken Jézus szíve napja alkalmából magyar nyelvű szentmisére és ünnepi fogadásra került sor.

Pár évvel ezelőtt nagy port vert föl a darázsi eset, a belföldi és a külföldi média is sokat foglalkozott az üggyel: a darázsi katolikus pap ugyanis szétverte a magyar hívek által látogatott templom berendezését, a 19. századi szószéket, amit még a pécsi püspökség ajándékozott a templomnak. Majd a botrányos eset után két évvel felújították a templomot, ahol a múlt héten Jázus szíve napja tiszteletére gyűlt össze a környékbeli magyarság.

– A maroknyi darázsi magyarság számára nagy öröm, hogy minden évben megemlékezhetünk Jézus szíve napjáról. Több évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az itt élő magyarság ezt az ünnepet ismét sajátjának érezze, aminek ékes bizonyítéka az a sok magyar zarándok, aki ellátogatott hozzánk. Az egyesület nevében külön köszönet a HMDK-nak, amely immár nyolc éve áll mögöttünk – nyilatkozta lapunknak Mikusa Julianna, az egyesület elnöke.

A nőegylet tagjai valóban kitettek magukért, és egy ünnepi fogadással vendégelték meg a Kiskőszegről, Izsépről, Hercegmárokról, Csúzáról, Hercegszőlősről, Sepséről, Pélmonostorról és Dályokról is érkezett embereket.