Járási elismerés a Haraszti Ifjúsági Egyesületnek

28
Marjan Tomas és Csiszár Norbert

A Lacházi járás egyik legaktívabb egyesülete a HMDK tagszervezeteként működő Haraszti Ifjúsági Egyesület, amely immár nyolc éve szervezi lelkesen közösségi programjait, gazdagítva a falu és a járás kulturális életét. E munka elismerését fejezte ki a vezetőség múlt pénteken a Lacházi járás napja alkalmából.

A Haraszti Ifjúsági Egyesület 2016-ban jött létre, azóta meghatározó szerepet tölt be a falu életében. Évente számos programot szervez, és a jótékonykodásra is nagy hangsúlyt fektet. Legfontosabb programjai közé tartozik a tavaszi családi nap, amelynek célja, hogy különböző ügyességi és kreatív foglalkozásokon keresztül kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, összehozva a faluközösséget. Őszi fesztiválja ma már nemcsak helyi és járási szinten, hanem szélesebb körben is népszerű. Tagjai festőszakkört működtetnek és ápolják a néphagyományokat; nekik köszönhetően díszeleg idén is májusfa Haraszti központjában.

Együttműködnek a Lacházi járással is, melynek vezetősége értékként tekint az ifjúsági egyesület sokrétű tevékenységére. Múlt pénteken, a Lacházi járás napja alkalmából rendezett ünnepélyen több személynek és szervezetnek, így a Haraszti Ifjúsági Egyesületnek is oklevéllel fejezte ki köszönetét és elismerését a vezetőség a járás területén megvalósított közösségi tevékenységéért. A kitüntetést Marjan Tomas, a Lacházi járás elöljárója adta át Csiszár Norbertnek, a Haraszti Ifjúsági Egyesület elnökének, aki felszólalásában egyesülete nevében mondott köszönetet, megjegyezve, hogy a díj további közösségi munkára ösztönzi a fiatalokat.