Januárban ismét terápiás foglalkozásokat tartanak nálunk a Pető Intézet munkatársai

130

A Pető Intézet munkatársai újra tartanak térségünkben fejlesztő és rehabilitációs foglalkozásokat, ezekre a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központban fog sor kerülni január 8. és 26. között, a szakemberek várják a régi és az új jelentkezőket is.

A budapesti székhelyű, világszerte nagy elismertségnek örvendő Semmelweis Egyetem Pető András Karának – korábban Pető Intézet – munkatársai, a magyar kormány és annak Nemzetpolitikai Államtitkársága a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével szervezi a Kárpát-medencében a mozgássérült gyermekek és felnőttek konduktív fejlesztését, rehabilitációját, habilitációját. Horvátországban 2022 óta tart a program, a Pető Intézet közvetlen partnere a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF), így a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központban több alkalommal is tartottak fejlesztő programokat.

– Januárban tovább folytatódik a program, amelyre régi és természetesen új pácienseket is várunk. Az intenzív, három héten át tartó térítésmentes, fejlesztő, rehabilitációs kezelésre január 8. és 26. között kerül sor, és már most jelentkezhetnek az érdekeltek a 031-275-480-as telefonszámon, munkanapokon 9-13 óra között – mondta Pálinkás Krisztián, a HMPF irodavezetője, aki hozzátette, lényeges, hogy a résztvevők megtapasztalják a program fontosságát és a háromhetes terápia alatt elért fejlődéseket.

A program horvátországi megvalósítását a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.