„Jankovics Róbertet tartom a legalkalmasabbnak arra, hogy magyarságunkat a száborban képviselje”

1226
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége Jankovics Róbertet és dr. Szántó Tibort tartja a legmegfelelőbbnek arra a feladatra, hogy a horvát száborban az összmagyarság érdekeit képviseljék. Ezt mondják az általunk megkérdezett személyek is, akik őket támogatják majd voksukkal a szeptember 11-ei választáson.

05-kettos-livia-copyKettős Lívia (Hercegszőlős):

Én már döntöttem, a Jankovics-Szántó „párost” fogom támogatni, nekik adom a voksomat szeptember 11-én. A HMDK jelöltjei igazán szimpatikus személyek, közvetlenek és segítőkészek. Jankovics Róbertet pedig az teszi alkalmassá a parlamenti képviselői feladatra, hogy fiatal, szorgalmas, és úgy látom, hogy ő az, aki folyamatosan azon dolgozik, hogy a magyarság egészének jobb legyen. Úgy vélem, a tisztesség egyik megnyilvánulási formája, ha valaki mindig csak annyit ígér, amennyit teljesíteni is tud – ő ilyen ember.

dsc_2098Facskó Mónika (Kopács):

Jankovics Róbertet tartom a legalkalmasabbnak arra, hogy a magyarságunkat a zágrábi száborban képviselje. Mindezt a több éve tartó baráti és munkakapcsolatunk alapján is állíthatom. Tudom, hogy kitartó, és amit eltökél, azt mindig meg is valósítja. A munka és a magyarság érdekében pedig a szabadidejét is képes föláldozni. Mint a HMDK kopácsi alapszervezetének az alelnöke és az Arany János Kultúregyesület aktív tagja is elmondhatom, hogy folyamatosan számíthattunk a segítségére, az ernyőszervezet támogatására. Így tudjuk ápolni magyar hagyományainkat, és magyarok tudunk maradni. A HMDK támogatásának köszönhetően gazdag kulturális élet zajlik a falunkban. A Kopácsi Halásznapok az elmúlt évek során régiónk egyik legnagyobb gasztrokulturális eseményévé vált, de számos olyan programot is megvalósítottunk, amelyek révén a környék és az egész Kárpát-medence megismerte Kopácsot. Biztos vagyok benne, ha ő kerül a száborba, még több támogatást kapunk. Kétség sem fér hozzá, hogy én a HMDK jelöltjére szavazok.

05-kelemen-dezso-copyKelemen Dezső (Szentlászló):

A HMDK jelöltjeire fogok szavazni, ugyanis ők azok, akik mindig támogatták és támogatják a falubeli egyesületek munkáját, ahol csak lehetett, segítettek.

A HMDK volt az, amely a legtöbbet tette a szentlászlói magyar közösségért. Hogy csak néhányat említsek: a HMDK-nak köszönhető, hogy 5 millió forint értékben új padsorok, szószék és úrasztala került a szentlászlói templomba. A kultúrotthonunk felújítását is a HMDK mindvégig kiemelt prioritással kezelte. Az köztudott, hogy a szentlászlói Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület a tulajdonosa és egyedüli fenntartója az épületnek, de mindegyik, a településen működő civil szervezet használhatja.

A HMDK az, amely mindig az egész közösség érdekében cselekedett, és ez a szervezet volt az, amely az elmúlt évek során jelentős támogatásban részesítette a szentlászlói egyesületeket. Jankovics Róbert és Szántó Tibor azok, akik a legnehezebb időkben is kiálltak mellettünk.

Arra kérem a szentlászlóiakat, hogy ne higgyenek a MESZ-jelöltek szép szavak mögé bújtatott ígéreteinek, mert láthattuk, tapasztalhattuk az előző választások utáni időszakban is, hogy csak egy bizonyos réteget támogattak.

Ezzel ellentétben Jankovics Róbert nem ígérgetett nekünk felelőtlenül, amire a szavát adta, megvalósult.

Mivel eddig mindig számíthattunk a támogatásukra, most jött el az ideje, hogy megköszönjük a segítséget – ezt most úgy fejezhetjük ki, hogy rájuk fogunk szavazni a szeptember 11-ei választáson.

pasza-kituntetesPasza Árpád (Csúza):

Jankovics Róbertet tehetsége, képességei ismeretében mindenkinél alkalmasabbnak tartom a parlamenti képviselői tisztségre. Rendkívül erős akaratú ember, aki úgymond minden munkanapját megtervezi: az elvégzendő feladatokat felírja magának, s addig nem nyugszik, amíg mindegyiket ki nem pipálta. Még sohasem hallottam tőle azt, hogy „elfelejtettem”.

Az elmúlt másfél évtized folyamán a horvátországi magyarság helyzetével, gondjaival kapcsolatban rendkívül széleskörű ismeretekre, tapasztalatokra tett szert, elsősorban annak köszönhetően, hogy fáradtságot nem ismerve az ország minden olyan zugába eljutott, ahol nemzettársaink élnek. Anyanyelvi szinten beszéli mindkét nyelvet, mellettük az angolt is, így ezeken a nyelveken az említett helyzetet, gondokat, problémákat egyaránt színvonalasan meg tudja fogalmazni. Ezt már számtalanszor bizonyította az elmúlt évek folyamán, amikor különböző tisztségeket töltött be, de a HMDK ügyvezetőjeként is.

Képességei, akaratereje, széleskörű ismeretei, fáradhatatlansága, nyelvtudása mellett közvetlensége és arra való törekvése, hogy az ellentéteteket tárgyalás, kompromisszumok útján oldja meg, szinte predesztinálják a parlamenti képviselői mandátumra. Hogy ezt a mandátumot megszerezhesse, mindnyájunknak el kell menni Jankovics Róbertre szavazni!