Jankovics: Külön köszönet annak a 2296 magyarnak, akik a HMDK jelöltjeire szavaztak

206
minden_magyar_sz

Jankovics Róbert nyilatkozata

JANKOVICS„Elsősorban nagy köszönettel tartozom minden szavazónak, aki a magyar „listát” választotta múlt vasárnap – ezzel is bizonyítva nemzeti hovatartozását. Külön köszönet annak a 2296 magyarnak, akik a HMDK jelöltjeire szavaztak. Ez minden idők legjobb eredménye. Sajnos most mégsem volt elég a győzelemhez.

Továbbá köszönet kis csapatom minden tagjának – a volontőröknek és munkatársaimnak, akik rendületlen odaadással dolgozták velem végig az elmúlt időszakot. Miattuk, odaadó és fáradtságot nem ismerő munkájuk látszólag kárba veszett, csalódottságom emiatt ma még nagyobb.

Csalódott vagyok abból az okból is, hogy magyarságunk egy része ezúttal is a múltra szavazott a jövő helyett. Az elért eredmények viszont egyértelművé tették, hogy a jövőt csak késlelteteni tudják, eljövetelét megakadályozni már semmi sem tudja közösségünkben.

A HDZ és az magyarországi MSZP-SZDSZ kormányok alatt az előző időszakban anyagilag «felépített» MESZ sajnos túl erősnek bizonyult. Ebből a szempontból voltaképpen Dávid és Góliát harca volt ez a választás, hiszen becsléseink szerint a MESZ kampánya legalább ötször többe került, mint a miénk, mi nem tudtunk minden szervezetünknek az egyik vagy a másik állam költségvetéséből házat vásárolni, nem tudtunk vadászotthonok építésére 400 000 kúnát biztosítani stb.

Többet tudnánk segíteni közösségünknek az elkövetkező években, ha ez a fiatal HMDK-s csapat egy kicsivel több támogatást kapott volna ezen a választáson.

Bebizonyítottuk, hogy a júliusi Eszék-Baranya megyei rosszabb szereplésünk csupán egy véletlen kisiklás volt, és hogy minden kedvezőtlen körülmény ellenére mi igenis legitim képviselői vagyunk a horvátországi magyarságnak.

Büszkék vagyunk Vukovár-Szerém megyei eredményeinkre, ahol első alkalommal nyertünk, tulajdonképpen tovább javítva az amúgy is nagyszerű júliusi eredményünkön. Egyértelmű, hogy ott a magyar emberek többségének elege van a MESZ-féle módszerekből.

Ellenfeleim személyemmel és a családommal szembeni mocskos és lejárató kampányának pedig jogi következményei lesznek. Őszintén sajnálom, hogy Sójáék erre vetemedtek, hogy ismételten eddig süllyedtek.

Végezetül: remélem, hogy Sója vagy Juhász – már amelyikük a parlamentben képviselni fog bennünket – megbízatásukat nem arra fogják felhasználni, hogy büntessék a horvátországi magyarság 49%-át, akik mindenfajta nyomás ellenére is a HMDK-ra szavaztak, hanem arra hogy javítsanak életkörülményeiken. Ugyancsak bízom benne, hogy Sójának lesz elég ereje és határozottsága ahhoz, hogy a MESZ berkeiben az utóbbi hetekben felmerült korrupciós, szégyellni való ügyeket megoldja, a horvátországi magyarság javát szolgálva ezzel. Ehhez, valamint a parlamenti munkához neki sok sikert kívánok!”

 

Választások utáni levél az Olvasóhoz

0-Jakab

A HMDK nevében ezúton mondok köszönetet mindazoknak, akik a vasárnap megtartott parlamenti választásokon a magyar jelöltek listáját kérve, a jelöltek valamelyikére szavaztak.

Külön köszönet azoknak, akik a HMDK jelöltjének, Jankovics Róbertnek adták voksukat.

Többen is tisztában voltunk azzal, hogy jelöltünket nehéz, szinte megoldhatatlan feladat elé állítottuk, hiszen riválisa mögött ott volt a nagyobb politikai pártok háttértámogatása, azoké, akik a jövőt tekintve ingyenes szavazógépet reméltek (nem alaptalanul) Sója Dénes személyében, amennyiben őt segítik be a horvát száborba.

Ezért a fej fej melletti, hallatlanul szoros küzdelmet nagyon nagy sikernek tartjuk, tiszta szívből gratulálunk Jankovics Robinak és mindazoknak, akik időt, fáradságot nem kímélve választási kampányában segítették.

Mindannyiunk számára megnyugtató, a jövőre nézve biztató és erőt adó, hogy a mi esetünkben a tömbmagyarságot jelentő Eszék-Baranya  és Vukovár-Szerém megyében az említett háttértámogatás segítségével sem tudott Sója Dénes jelöltünk fölé kerekedni!

A HMDK így ebből a megmérettetésből is megerősödve jött ki, hiszen maga mögött tudja népességünk azon részének a támogatását, akik felismerik az igazi értékeket, és nem téveszti meg őket a látszattevékenység, a valós dolgok és állapotok szemérmetlen elkendőzése.

Mindannyiunk javára és szerencséjére most így vannak ezzel azok is a határ túlsó oldalán, akiktől az anyagi, politikai és erkölcsi támogatást várjuk.

Elemezve és leszűrve a választások tapasztalatait, azok által is erősödve, tehetségünk és mindenkori lehetőségeink szerint folytatjuk az érdekvédelmi munkát az élet minden területén, a horvátországi és az egyetemes magyarság javára, szolgálatára.

 

Köszönettel:

Jakab Sándor