Izborna Skupština Udruge mladih u Suzi

21

Udruga mladih „Gedeon Ač“ održala je u ponedjeljak izbornu skupštinu, za predsjednika udruge izabran je Stefan Bonet.

Prije sedamnaest godina osnovana Udruga mladih „Gedeon Ač“, sa sjedištem u Suzi, pridonosi raznolikosti društvenog života u selu. Stanovništvo je poduprlo osnivanje udruge, roditelji su se radovali što su mladi napokon našli korisnu zanimaciju. Mladi su priskrbili pravo na korištenje u centru sela stare, zapuštene zgrade, koja je od tada njihovo sjedište, njihov „drugi dom“ kojega su obnovili i održavaju vlastitim snagama.

Organizirali su brojna glazbena događanja, stvorili su tradiciju od adventske večeri i od programa nacionalnog zajedništva, ali su održali i akciju sakupljanja otpada, sa folklornom skupinom Csárdás usko surađuju na programima njegovanja uskrsnog polijevanja i postavljanja majpana.

I, sadašnja generacija udruge mladih je aktivna, u klubu je živahno, te se na druženju i zabavljanju ne okupljaju samo mjesni mladi, njeguju dobre odnose s mladima susjednih sela.

Udruga je u ponedjeljak održala izbornu skupštinu kojoj su prisustvovali Róbert Jankovics, predsjednik DZMH i Olivér Matijević, izvršni predsjednik. Članstvo je za predsjednika izabralo Stefana Boneta, a Ištvan Kugler i Martin Horvat imaju ulogu potpredsjednika.

Od Stefana Boneta, doznali smo da je u tijeku obnavljanje sjedišta, vanjski zidovi skoro da su gotovi, a potom slijedi obnavljanje unutrašnjosti. Obnavljanje se vrši iz vlastitih financijskih sredstava i vlastitim snagama, u budućnosti bi voljeli javiti se na natječaje za potpore Savjeta za nacionalne manjine Zagreb i Zaklade Bethlen Gábor.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.