Izborna skupština u DZMH-ovom ogranku u Kotlini

0
14

Tijekom vikenda održana je izborna skupština u DZMH-ovom ogranku u Kotlini gdje je izabrano vodstvo udruge. Dosadašnji potpredsjednik, Zoltan Šipoš izabran je za predsjednikaudruge, a Sanela Proser Horvatin i Laslo Dobsai za potpredsjednike. Ferenc Rabi, koji je 22 godine vodio organizaciju proglašen je počasnim predsjednikom.

Tijekom vikenda su se članovi DZMH-ovog ogranka u Kotlini okupili u lokalnom Domu Mađara kako bi održali svoju izbornu skupštinu. Na početku sastanka je sada već počasni predsjednik, Ferenc Rabi pročitao izvješće o proteklom razdoblju, koje je skupština jednoglasno odobrila. Uslijedio je izbor vodstva na kojem se predsjednik, koji je organizaciju vodio 22 godine više nije kandidirao. Članovi su izabrali trenutnog potpredsjednika, Zoltana Šipoša na čelo udruge, a Sanelu Proser Horvatin i Lasla Dobsaija za potpredsjednika. Dosadašnji predsjednik, Ferenc Rabi postao je počasnim predsjednikom udruge.

– Prije svega, želio bih zahvaliti članstvu što me izabralo za predsjednika DZMH-ovog ogranka u Kotlini, velika mi je čast. Tijekom svog mandata radit ću na nastavku započetog, na razvoju zajednice jer još uvijek ima puno posla. Također ćemo nastaviti radove oko našeg sjedišta, obnoviti ćemo naš vinograd jer se puno čokota s vremenom isušilo. Naravno, zadržat ćemo svoja već tradicionalna događanja i ako situacija s virusima dopusti, organizirat ćemo zabavu povodom Dana žena, susret zborova i zabavnu večer i sljedeće godine – rekao je novi predsjednik, Zoltan Šipoš, koji se zahvalio svom prethodniku na predanom radu.

Članovi su također zahvalili Ferencu Rabiju na ustrajnom radu te mu je podom toga dodijeljena prigodna zahvalnica. Odlazećeg predsjednika pohvalio je i predsjenik DZMH, Robert Jankovics, jer je Ferenc Rabbi tijekom 22 godine na čelu organizacije učinio puno za stanovništvo Kotline te postavio temelje za budućnost udruge.

DZMH-ov ogranak u Kotlini, prilagođavajući se trenutnoj virusnoj situaciji, skupštinu je proveo u skladu sa važećim pravilima okupljanja. Što se tiče daljnjih događaja, ako situacija dopusti, i ove će godine organizirati adventska večer.