„Itt a pont” két napos rendezvénysorozat az MTVA szervezésében

0
245
itt-a-pont

Az MTVA kétnapos workshopot rendezett a hazai és határon túli tévés szakemberek, független producerek és a média iránt érdeklődők számára. A rendezvényen meghívottként ott volt a Media Hungarica Művelődési és Tájékoztatási Intézet igazgatója, Kriják Krisztina is.

Az esemény főszervezője az MTVA Nemzetközi Kapcsolatok Irodája volt. A rendezvény célja a nemzetközi fesztiválok zsűri-munkájának bemutatása, valamint a mostani televíziós, rádiós és online trendek ismertetése volt. Az előadók között az MTVA, az MTV Zrt., az MR Zrt. munkatársai,  a magyar filmszakma fiatal képviselői, valamint jeles külföldi szakemberek voltak.

A különböző szekciókban műsorrészleteket is bemutattak az előadók, a résztvevők pedig interaktív módon bekapcsolódhattak az előadásba. A gálaműsoron fellépett Bey Alex, aki Magyarországot a Kedvesem című dalával képviseli majd a malmöi Eurovíziós Dalfesztiválon.

– A rendezvény keretein belül sor került egy tudósítótalálkozóra is, ahol mi, határon túli tudósítók találkozhattunk a műsorok főszerkesztőivel. Elmondhattuk problémáinkat, észrevételeinket, hogy a jövőben még jobb legyen közöttünk az együttműködés, és hogy a hírműsorokon kívül a kulturális és közéleti magazinokon keresztül is bemutathassuk a külhoni magyarság mindennapi életét – mondta Kriják Krisztina.

 

{fcomments}