Ismét Munk Eriké lett a Vasas Csaba Emlékkupa

0
82

Munk Erik csapata lett a 6. Dráva menti Nemzetközi Halfőzőverseny abszolút győztese, míg a Laskói Ifjúsági Egyesület a dobogó második fokára került.

A Somogy megyei Barcs város önkormányzata, valamint a Barcsi Turisztikai, Gasztronómiai és Kulturális Egyesület a múlt hónapban rendezte meg a 6. Dráva menti Nemzetközi Halfőzőversenyt. Az idei gasztronómiai megmérettetés is sok csapatot vonzott a Dráva-partra, amatőrök, profik, horgászok és háziasszonyok igyekeztek elkápráztatni a zsűri tagjait halpaprikásfőző-tudományukkal.

A zsűri két kategóriába sorolta a halászleveket: az egyik az Al-Duna és a Dráva folyó, az itt versenyzők gyorsfőzésű halászleveket készítettek, a másik a halkedvelők kategória, ahol passzírozással készültek a levesek. Az értékelés folyamán több arany, ezüst és bronz minősítést osztottak ki, külön díjazták a legszebb tálalást, a legjobb csapatot, és külön kupával köszönték meg a Bajai Halfőző Bajnokok egész napos munkáját is.

A versenyen laskói halfőzőink is részt vettek, méghozzá nem is akármilyen sikerrel: Munk Erik és csapata lett a verseny abszolút győztese, aki a Vasas Csaba Vándorkupát is elnyerte, míg a Laskói Ifjúsági Egyesület csapata a második helyezést érte el.

– Mindkét csapatunk az Al-Duna nevezetűben versenyzett, de nemcsak a saját kategóriánkban, hanem az összesített pontozás alapján is mi kerültünk a képzeletbeli dobogó első és a második fokára is – nyilatkozta lapunknak halfőzőmesterünk, aki Kárpát-medencei szinten is a bajnoki cím birtokosa.