Ismét indul magyar nyelvtanfolyam az eszéki magyar iskolaközpontban

123

Március 8-án ismét indul magyar nyelvtanfolyam a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban. A 60 órás képzésre március 3-ig lehet jelentkezni.

Több éven keresztül száznál is több hallgatója volt a felnőtteknek szervezett magyar nyelvtanfolyamnak az eszéki magyar iskolaközpontban. A kurzus aztán évekig szünetelt, 2018-ban indították be ismét, miután számos olyan személy kereste meg az intézményt, aki munkája miatt vagy családi okokból meg szeretne tanulni magyarul, ezért döntöttek úgy, hogy van értelme ismét beindítani a magyar nyelvtanfolyamokat. Azóta évente kétszer is meghirdetik.

Idén is indul magyar nyelvtanfolyam, amelyre március 3-ig várják a jelentkezéseket. A tanfolyam ára 1350 kúna személyenként, ez abban az esetben érvényes, ha legalább 6 fő jelentkezik. Ezért az összegért tankönyvet és órai anyagot kap a tanuló, valamint a tanfolyam végi záróvizsga árát is tartalmazza. A tanfolyam végén tett sikeres vizsgáról oklevelet kapnak a hallgatók.

Az érdeklődők Kántor Evelin kulturális menedzsernél jelentkezhetnek a kultura.hmomk@pkcm.hr e-mail-címen vagy a 031 328 699-es telefonszámon.

Az eszéki magyar iskolaközpont egyébként nemzetközi ECL vizsgaközpontként is működik, ahol 15 nyelvből lehet vizsgát tenni.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.