Ismerd meg a tűzoltókat! – családi nap Kórógyon

0
68

Családi napot tartott a kórógyi önkéntes tűzoltó-egyesület a Kórógy Hagyományőrző Egyesülettel együttműködve, mégpedig azzal a céllal, hogy a felnőttek, de legfőképpen a gyerekek érdeklődését felkeltsék az önkéntes tűzoltóság iránt.

Valamikor a térség legjobban felszerelt egyesülete voltak, rendszeresen jártak továbbképzésekre, és új szertárt is építettek az ’50-es évek végén. A 1991-ben kezdődött háború véget vetett aktív tevékenységüknek, az épületet kifosztották, de a menekültségből való hazatérés után visszaállt a rend az egyesület háza táján. Eszköztáruk felújításához sok segítséget kaptak, többek között Jankovics Róbert parlamenti képviselőnktől is.

Ambrus Attilától, a tűzoltó-egyesület elnökétől megtudtuk, elégedettek jelenlegi helyzetükkel, a járás vezetősége támogatja munkájukat, felismerték, hogy szükség van az önkéntes tűzoltókra.

Az egyesületnek jelenleg harmincnyolc aktív tagja van, ezenkívül vannak idősebb, tiszteletbeli tagjaik is, utánpótlásra viszont szükségük lenne.

– Így a nemrég megrendezett családi nappal a nem titkolt célunk az volt, hogy a fiatalok, de legfőképpen a gyerekek érdeklődését felkeltsük az önkéntes tűzoltóság iránt. Bemutattuk munkánkat, az eszközeinket a résztvevőknek, majd különböző, a tűzoltóversenyeken szokásos versenyszámokban a gyerekek is kipróbálhatták magukat – mondta Ambrus Attila, aki hozzátette, hogy a családi nap nagyon sikeres volt, kicsiknek és nagyoknak is elnyerte a tetszését, valamint ezúton is köszönetet mond a Kórógy Hagyományőrző Egyesületnek, amellyel közösen szervezték meg a programot.